Garsinio skaitymo popietė su Mere Popins

Vieną rugpjūčio popietę šiltas vasaros vėjas, kartu su lietumi, atpūtė paslaptingą vaikų auklę Merę Popins į Lentvario miesto biblioteką. Merė atvyko su savo stebuklingu skėčiu ir raudona skrybėle. Šį kartą skėtis nekalbėjo, mat buvo peršalęs. Po minutėlės Pamelos Lyndon Travers knygų heroję apsupo vaikai. Ir prasidėjo stebuklinga skaitymo valandėlė. Kiekvienas vaikas skaitė po pastraipą iš knygų apie Merę Popins, o viešnia komentavo ir labai džiaugėsi, kad šiais laikais vaikai mėgsta skaityti.










Vaikai pasakojo Merei Popins, kad dalyvauja vasaros ,,Skaitymo iššūkyje“. „Skaitymo iššūkis“ – tai turiningas ir smagus užsiėmimas, kurio tikslas – per vasarą perskaityti bent jau 5 knygas. Registruotis galima savarankiškai internete arba bibliotekoje, kurioje dalyviai gauna kortelę su užduotimis. Pasiryžę dalyvauti iššūkyje ir jį įveikę, varžytuvių pabaigoje bus apdovanoti vertingais prizais. Laimėtojai bus renkami burtų keliu. Skaitymo iššūkio pradžia 2019 m. birželio 1 d., o pabaiga rugpjūčio 31 d. Dalyviai turi įveikti 5 užduotis: perskaityti knygą, kurią rekomendavo bibliotekininkas; knygą apie keliones; knygą geltonu viršeliu; knygą, kurios pavadinimas prasideda iš tos pačios raidės kaip ir tavo vardas, lietuvių autoriaus knygą. Taigi šių metų ,,Skaitymo iššūkio“ užduotys labai įdomios ir vaikams labai patiko. Šį iššūkį įveikė tikrai nemažai vaikų, kurie tuo didžiavosi ir džiaugėsi.
Popietei įpusėjus vaikams parūpo Merės Popins skėtis ir jie labai norėjo jį apžiūrėti. Tada viešnia pasiūlė vaikams pasidaryti savo svajonių skėčius. Ji parodė, kaip galima lengvai ir paprastai pasigaminti skėčius iš spalvoto popieriaus. Vaikams taip patiko juos gaminti, kad kai kurie padarė daugiau negu vieną. Išmarginti įvairiausiais raštais ir sukabinti ant virvelės skėčiai atrodę labai šauniai, tarsi skraidytų. Šaunuolė Merė Popins susidraugavo su nenuoramomis vaikais, stebino juos savo stebuklingais daiktais, mažais burtais, mokėjimu bendrauti, žaisti ir būti pačia geriausia drauge.
                      Deja kaip viskas turi pradžią, turi ir pabaigą. Lietui nustojus ir pakilus gaiviam vėjui Merė Popins išskleidė savo skėtį ir pakilo į dangų taip aukštai, kad buvo matyti tik mažas taškelis, kuris dingo danguje bežiūrint.
Renginys buvo skirtas vaikų rašytojos Pamelos Lyndon Travers 120 metų jubiliejui paminėti. Jei norite nukeliauti į paslaptingą pasaulį, pamatyti pačių keisčiausių daiktų ir išmokti linksmų burtų - skirkite nors vieną vakarą šiai nuostabiai knygai apie Merę Popins. Tikrai neteks nuobodžiauti. 



Komentarai