Nacionalinė bibliotekų savaitė Lentvaryje

Pažymint Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę, balandžio 29 d. Lentvario miesto bibliotekoje lankėsi Lentvario Henriko Senkevičiaus gimnazijos ketvirtokai ir antrokai. Vyko antrokų pažintinė ekskursija-pamokėlė. Vėliau ketvirtokai rinkosi švęsti Vaikų Velykėlių.





Ekskursijos metu vaikai buvo supažindinti su bibliotekos veikla ir turtais, darbuotoja Violeta paaiškino, kaip galima tapti skaitytoju, kaip elgtis bibliotekoje ir kaip saugoti knygeles. Vėliau antrokams buvo pasiūlyta pažaisti mįslių spėjimo konkursą. Vaikai mielai įsijungė į žaidimą, suko galvas dėl atsakymų. Geriausiai atsakiusi antrokė gavo diplomą ir knygelę, antros ir trečios vietos laimėtojai – po knygelę, o  visi kiti – skirtukus į knygas. Vaikai pažadėjo dar ne kartą sugrįžti į biblioteką.
Kito renginio metu buvo pasakojama apie margučių simboliką, Velykų ir Velykėlių papročius,  kodėl reikia dažyti kiaušinius. Moksleiviai sužinojo, kad kiaušinis yra gyvybės simbolis. Per Velykas kiaušiniai buvo marginami siekiant sustiprinti jų magiškas galias. Įvairiais raštai ir simboliais siekiama prisivilioti laimę į namus. Vaikai dalinosi savo marginimo būdais. Margučius margina tradiciškai vašku arba virdami svogūnų lukštuose. Šiais laikais yra daugybė naujų kiaušinių marginimo technikų. Renginio metu moksleiviai gavo užduotį – nuspalvinti daugybę popierinių margučių ir jais papuošti didįjį margutį-viščiuką. Margutis-viščiukas gavosi labai linksmas ir spalvotas. Po to ketvirtokai žaidė velykinį žaidimą ,,Margučio sukimas“, lenktyniavo, kurio margutis suksis ilgiausiai. Vaikams labai patiko šis žaidimas ir jie vis norėjo sukti kiaušinį dar ir dar kartą. Nusifotografavę prie sukurto margučio ir gavę dovanų, vaikai išskubėjo į mokyklą.





Komentarai