Nacionalinė viktorina Lentvaryje


Šeštadienį sausio 26 d. Lentvario miesto bibliotekoje jau antrus metus iš eilės vyko 15min organizuota Nacionalinė viktorina – žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas. Šiemet Nacionalinė viktorina vyko 38-iuose Lietuvos ir užsienio miestuose, joje dalyvavo 1083 dalyviai. Tai didžiausias iki šiol Lietuvoje vykęs tokio formato renginys. Renginys yra nemokamas, o dalyvauti jame gali kiekvienas norintis. Į Lentvario biblioteką dalyvauti viktorinoje susirinko 9 dalyviai. Jie turėjo atsakyti į 240 klausimų, suskirstytų į 8 temas – kultūra, kūryba, tradicijos, istorija, visuomenė, gyvenimas, sportas, gamta. Atsakymams buvo skirtos dvi valandos: du kėliniai po vieną valandą. 

Klausimus viktorinai kūrė įvairiose protų kovose ne kartą dalyvavę asmenys. Dalyviai turėjo atsakyti, koks yra didžiausias Lietuvos miestas, į kurį negalima nuvažiuoti keleiviniu traukiniu? Kaip vadinasi iš odos surauktas tradicinis lietuvių apavas? Kokios Seimo narės pavardė sutampa su žymios žurnalistės pavarde? Koks buvęs lietuvis krepšininkas šiuo metu yra „Denver Nuggets“ generalinis vadybininkas? Kaip vadinasi metraštis, kuriame pirmą kartą buvo paminėtas Lietuvos vardas? Į šiuos ir kitus klausimus šeštadienį bandė atsakyti į Nacionalinę viktoriną susirinkę dalyviai.  Klausimai buvo gana sudėtingi, taigi teko gerokai pasukti galvas ir pasiknaisioti atmintyje. Sužinota ir nemažai naujo apie savo kraštą. Geriausiai sekėsi Rūtai Lukoševičiūtei, Vaidai Reinartaitei, Renatai Sabonienei, Dariui Astrauskui, Svajūnui Donėlai ir kiti taip pat neblogai pasirodė.

Pagal viktorinos rezultatus, kurie buvo paskelbti internete, Nacionalinės viktorinos ,,Facebook“ puslapyje, mūsų dalyvė Rūta Lukoševičiūtė pateko į nugalėtojų dvidešimtuką, o Kultūros temoje užėmė trečiąją vietą.
Tai buvo tikrai puikus žinių apie Lietuvą patikrinimo konkursas, o kuo geriau žmogus pažįsta savo gimtąjį kraštą, tuo labiau vertina ir didžiuojasi juo.
                     



Komentarai