Svečiuose pas Drakulą

Helovino šventė prasidėjo Lentvario miesto bibliotekoje, kuri laikinai tapo tikrų tikriausia Drakulos irštva. Mat ponas Drakula sumanė būtent čia surengti Helovino šventę ir sukviesti visus monstrus ir pabaisas. Deja, pats nespėjo atvykti, todėl atsiuntė savo žmoną.
Pasirodžius Drakulinai, pono Drakulos žmonai, biblioteką apgaubė tirštas sluoksnis voratinklių ir didelių juodų vorų su raudonais kryžiais ant nugarų. O moliūgais papuošta biblioteka atrodė stulbinamai, juk moliūgai yra Helovino akcentas. Taigi, kai biblioteka pavirto į šiurpą keliančią vietą ir susirinko visi svečiai, prasidėjo šventė.
Į biblioteką pradėjo rinktis pačios baisiausios Lentvario raganos, kurios atskrido šluotomis pro atvirą langą. O taip pat kartu atsivedė šiurpuliukus keliančius monstrus – skeletus. Pasirodė ir baisiausia lėlė Anabelė, kuri atėjo su panele Vampyre ir sukėlė tikrą sumaištį, mat atsinešė moliūgą, kuris prarijo Kalėdų Senelį. Gerai, kad jis buvo netikras. Kiek daug įvairių monstrų susirinko, atvyko net gražuolis Mažasis Moliūgėlis. O taip pat mažasis Vampyriukas ir net baisusis Klounas.
Kai visi susirinko ir susėdo, šventė prasidėjo. Drakulina panoro sužinoti, kokie gi svečiai atvyko ir surengė geriausio kostiumo konkursą. Visi monstrai turėjo prisistatyti ir parodyti, kokie nuostabūs jie yra. O kaip elegantiškai skraidė mažosios raganos, tiesiog užbūrė aplinkinius. Bet vampyrai nenusileido ir žingsniavo taip užtikrintai, kad net baugu pasidarė. Kiti monstrai atrodė stulbinamai ir išsirinkti, kuris geriausias, tiesiog buvo neįmanoma...
Drakulina parodė savo namus Transilvanijoje ir papasakojo apie savo vyrą Drakulą. Kiek vėliau buvo surengti gražiausio moliūgo rinkimai ir visgi laimėjo moliūgas, kuris suvalgė Kalėdų Senelį. Na, šventei įpusėjus, Drakulina paprašė monstrų pasitelkti savo galias ir surasti stebuklingus Drakulos akmenėlius. Juos jis buvo paslėpęs bibliotekoje, o užuominas palikęs knygose. Svečiai greitai surado knygas, kuriose buvo užuominos apie paslėptų akmenėlių vietą bibliotekoje. Kai surado visus akmenėlius, buvo atrastas Drakulos lobis.
Vakarui bėgant į pabaigą, Drakulina paskelbė originaliausio kostiumo laimėtoją, tai buvo Skeletė su širdele ant skruosto, o pasigirdus „baisiajai“ muzikai, svečiai ėmė šokti ir linksmintis. Visi rodė savo mėgstamiausius šokio judesius, o kiti turėjo juos atkartoti. Buvo be galo linksma, nes ne visi galėjo atkartoti judesius, kuriuos rodė svečiai. 
Aišku, Drakulinai buvo be galo liūdna skirtis su savo svečiais ir skristi namo...












Komentarai