Lentvario biblioteka turi naujus namus

Gruodžio 13 d. atnaujinta Lentvario miesto biblioteka atidarė duris visiems miesto gyventojams ir svečiams. Biblioteka įsikūrė iš esmės modernizuotame buvusio kino teatro pastate adresu Klevų al. 20. Į jį perkeltos dvi kultūros įstaigos: Trakų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Lentvario miesto filialas ir Lentvario kultūros rūmai. Tokiu būdu išspręsta esminė šių įstaigų problema – ploto trūkumas. Daugybę metų nuomojamose patalpose besiglaudžianti biblioteka, šiandien kviečia užsukti į erdvias, modernias patalpas ir yra pasiruošusi džiuginti savo skaitytojus naujomis kokybiškomis paslaugomis ir įdomia kultūrine veikla.
Dabartinės bibliotekos patalpos yra pritaikytos įvairiausio amžiaus skaitytojams: nuo darželinukų iki senjorų. Čia įkurta puiki erdvė vaikams ir mamoms, yra galimybė ne tik vartyti ir skaityti mažas žaislines paveikslėlių knygas, bet ir žaisti įvairius lavinamuosius stalo žaidimus. Patogiai įsitaisę ant didelių sėdmaišių vaikai ir jaunimas galės žiūrėti pažintines laidas ir animacinius filmukus, naudotis Xbox žaidimų kompiuteriais ir atrasti įspūdingų žaidimų įvairovę, turės galimybę pilnai panirti į virtualią realybę su 3D akiniais. Vaikai galės lankyti ,,Kūrybiškumo saviraiškos studiją“, kurioje bus vedami įdomūs, kūrybiškumą lavinantys užsiėmimai, taip pat žaisti stalo tenisą, dalyvauti garsinio skaitymo popietėse, susitikimuose su rašytojais, skaityti knygas ir žurnalus, įdomiai praleisti laisvalaikį ir susirasti naujų draugų. Taip pat bibliotekoje bus tęsiama edukacinė meninės fotografijos programa ,,Blykstė“, kurioje dalyvaus žymiausi Lietuvos fotografai.
Skaitytojų laukia ir puiki periodikos skaitykla. Įsitaisę patogiuose foteliuose, jie galės rinktis iš daugybės pavadinimų žurnalų ir laikraščių lietuvių, rusų ir lenkų kalba. Džiaugiamės, kad pagaliau naujose patalpose visos knygos atrado savo vietą lentynose ir skaitytojams bus daug patogiau atrasti savo mėgstamas knygas. Džiugina ir įspūdinga interneto skaitykla su nauja įranga ir naujomis galimybėmis. Kviečiame visus Lentvario ir apylinkių gyventojus į nemokamus kompiuterinio raštingumo mokymus, išmokysime naudotis el. bankininkyste, el. prekyba, el. valdžios vartais, padėsime sukurti ir išsiųsti CV, užsiregistruoti pas gydytoją, surasti visą reikalingą informaciją internete. Lentvario biblioteka vienintelė Lentvario mieste teikia nemokamas interneto paslaugas. Čia taip pat galima kopijuoti, spausdinti, skenuoti įvairius dokumentus, susipažinti su naujomis technologijomis, stebėti tiesiogines interneto transliacijas.
Tikimės, kad nauja biblioteka taps susibūrimo ir traukos centru, todėl tokiais projektais privalu didžiuotis. Naujoje, puikiai įrengtoje konferencijų salėje galės rinktis miesto bendruomenė, aptarinėti ir spręsti įvairias miesto problemas, planuoti ateitį. Šiuolaikiškos patalpos, patogios knygų lentynos ir kiti baldai, modernūs technologiniai sprendimai tikrai pritrauks įvairaus amžiaus gyventojų ir paskatins tiek mažuosius, tiek paauglius, tiek suaugusius domėtis knygomis ir kita veikla. Norintys galės pasinaudoti netgi siuvimo mašina.
Bibliotekos kolektyvo ir visų mūsų skaitytojų vardu norėtume padėkoti Trakų rajono savivaldybės merei Editai Rudelienei ir savivaldybės administracijai, kuri inicijavo ir įvykdė šį projektą, Trakų viešosios bibliotekos direktorei Danguolei Banevičienei ir direktorės pavaduotojai Jolantai Abucevičienei už patalpų vizualizaciją, už įdėtas pastangas kuriant šiuolaikišką ir įdomų interjerą, taip pat dėkojame Lentvario bendruomenei ir Lietuvos kariuomenės KASP Didžiosios kovos apygardos 8-osios rinktinės savanoriams, jų vadui plk. ltn. Denisui Starikovičiui ir mūsų bibliotekos bičiuliui vyr. srž. Artūrui Virganavičiui, Lentvario seniūnui Vytui Rukšėnui, Trakų viešosios bibliotekos darbuotojams padėjusiems kraustymosi metu. Dėkojame ir pirmiesiems Lentvario miesto bibliotekos mecenatams – Trakų Rotary klubas įkurtuvių proga bibliotekai padovanojo nemažai knygų.





























Komentarai